Iets over mij

Een paar jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Daardoor is er ruimte ontstaan voor mijn huidige activiteiten: het uitwerken van het concept fokuz en het beoefenen van Zhineng Qigong. En daar is bijgekomen dat ik ook les geef in Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong is afkomstig uit China. Het is een training die stoelt op een rijke filosofie en een theorie met wetenschappelijke onderbouwing en die zeer succesvolle resultaten boekt op het gebied van fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Zhineng Qigong is een vorm van meditatie met langzame bewegingen. Binnen de Zhineng  Qigong wordt je geleerd Qi, levensenergie, aan te sturen zodat die ingezet wordt om alle lichaamssystemen normaal te laten functioneren en mentaal en emotioneel in evenwicht te zijn.  Binnen de Zhineng Qigong gaat men ervan uit dat Qi , aangestuurd door onder andere  informatie van je geest, omgezet wordt in materie  en acties. Heb je positieve en hoopvolle gedachten, dan reageert je lichaam daar overeenkomstig op. Optimistische gedachten over de toekomst beïnvloeden de gewenste uitkomst positief. Het werken met positieve  intenties heeft ook binnen de Zhineng Qigong een belangrijke plaats, omdat gedachten en intenties krachtig richting geven aan je emoties, ervaringen en je gezondheid.

Zhineng Qigong heeft mij aangezet meer te leven naar datgene wat mij voldoening geeft en te doen wat ik echt graag doe. Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die inzetten om van betekenis te zijn voor mijzelf en de wereld om mij heen? Ik heb ervaren dat positieve gedachten en acties die ik richtte op mijn bewuste intenties, mijn levensloop een positieve wending hebben gegeven. Dat gaf mij het idee van het ontwikkelen van de fokuz. Het is een hanger in een kijkkastje of kistje geworden, die je aanzet positief te denken en je aandacht en acties steeds gericht te houden op voor jou belangrijke voornemens. Door de  fokuz op een zichtbare plaats te zetten of te hangen, moedigt hij je op een subtiele manier aan steeds op koers te blijven.

Mijn man en ik werken met veel plezier samen aan de fokuz-kastjes. De houten kastjes zijn handgemaakt en de fokuz-hangers erin zijn handgemaakt en komen uit het verre oosten. Het resultaat is een heel persoonlijk en uniek voorwerp geworden dat voor grote en kleine intenties heel goed ingezet kan worden.

Sinds enige tijd geef ik ook les in Zhineng Qigong. Hierin richt ik mij in het bijzonder op ontspanning en liefdevolle aandacht voor jezelf, maar ook op de wereld om je heen. Het is belangrijk je bewust te worden van en je te concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is. Samen oefenen is hierbij zeer behulpzaam en creëert een sterke verbinding met elkaar. Door je aandacht te richten, kun je je gewenste realiteit vormgeven.

Qi follows the mind!

Tot ziens!

Mathilde Roorda