Gebruiksaanwijzing

fokuz

waar wil jij je aandacht op richten?

Dit is de gebruiksaanwijzing voor een zeer persoonlijk cadeau: een fokuz. Het is een hanger in een aantrekkelijk en uniek kijkkastje of in een houten kistje. In de hanger bewaar je jouw intentie (een speciaal doel), die je steeds voor ogen wil houden. De fokuz helpt je positief te denken en je acties op je nieuwe gewenste werkelijkheid te blijven richten. Het moedigt aan je intentie steeds voor ogen te houden en je optimaal te focussen op kansen en mogelijkheden die voorhanden zijn. En, het meest belangrijke,  de fokuz moedigt je aan in actie te komen en nieuwe, creatieve stappen te nemen zodat je gewenste verandering gaat plaatsvinden.  Kortom: de fokuz helpt je je intentie te leven.

Je begint met het formuleren van je intentie: wat is op dit moment een belangrijk doel in je leven? Waar word je echt blij van? Waar wil je je voor inzetten? Wat is jouw focus? Misschien wil je extra gezondheid bereiken, iets leren, emotioneel meer in balans zijn, meer succesvol zijn, een relatie met iemand verbeteren, meer van betekenis zijn in de maatschappij. Of bijvoorbeeld je baby een gelukkige toekomst bezorgen.

Overdenk je intentie rustig en formuleer deze alsof je doel al bereikt is. Gebruik daarbij woorden als “ik kan…..’, ‘ik ben….’, ‘ik heb….’. Zie voor je hoe je gewenste werkelijkheid eruitziet. Het is belangrijk om er een blij en enthousiast gevoel bij te krijgen. Dat helpt je jouw vertrouwen erin te versterken. Denken in positieve uitkomsten helpt je succesvolle resultaten te bereiken. Focus  op je mogelijkheden en kom in actie. Wat zullen eerste kleine of misschien wel grote stappen in die richting kunnen zijn? Ben daar speels en moedig in!

Haal vervolgens de fokuz-hanger van het haakje. Open de hanger en haal het ingesloten rolletje papier eruit. Maak een samenvatting van je intentie(s) en formuleer deze in de tegenwoordige tijd. Het hoeven maar enkele woorden te zijn die voor jou weergeven wat je wilt bereiken. Laat het een samenvatting of een beeld zijn waarbij je je prettig voelt, wat bij  je past. Schrijf dat dan uit op het strookje papier en berg het weer op in de fokuz-hanger. Als je wilt, kun je je fokuz in de toekomst opnieuw vullen met andere intenties.

De aantrekkelijke vormgeving nodigt uit de fokuz in het zicht te zetten of te hangen (gewoon aan een klein spijkertje) zodat hij steeds je aandacht trekt. Samen met jouw eigen intentie(s) is het een heel persoonlijk en bijzonder voorwerp geworden. Enig in zijn soort!

 Drieluik 2