Workshops

Deze workshops worden georganiseerd door Mathilde Roorda en Wabke Bouman, die samen Qi-Friends hebben opgericht.

Meer weten en aanmelden? Zie Qi-Friends

 

QI LIVING MET TEACHER NING

ERVAAR DE HELENDE KRACHT VAN QIGONG

 

In deze training richten we ons op ‘het managen van onze gezondheid’. Teacher Ning nodigt je uit om je te richten op dat wat gezond is en geen Qi ( = aandacht) te sturen naar ziekte of pijn. Om datgene waar je lekker functioneert uit te breiden. Je verlegt je focus van ziekte naar gezondheid en naar dat wat je energie geeft. Zo activeer je de zelfhelende kracht van lichaam en geest en werk je aan  een krachtiger versie van jezelf waardoor je beter in balans blijft bij de uitdagingen in het leven.

In deze training werken we aan integratie van mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid. Je leert wat je zèlf kunt doen aan stressvermindering en ont-spanning. Hierdoor kom je vrijer en steviger in het leven te staan, je werkt aan een krachtiger versie van jezelf waardoor je beter in balans blijft bij de uitdagingen in het leven.

Beoefening van Qigong brengt lichaam en geest tot rust. Zo geef je je lichaam en je geest de gelegenheid terug te keren naar de natuurlijke staat van gezondheid en welzijn. Samen oefenen onder leiding van de zeer ervaren Teacher NIng,  in een krachtig Qiveld, geeft daar een enorme stimulans aan.

Deze training is geschikt voor iedereen, onafhankelijk van je graad van gezondheid of de mate waarin je al Qigong beoefent.

DE OPZET VAN DEZE TRAINING

Deze training beslaat een half jaar. Het start met een workshop van 4 dagen en wordt dan vervolgd met 5 online lessen in de daarop volgende maanden. Dit biedt de optimale omstandigheden om het geleerde ook echt in praktijk te brengen.

WORKSHOP 4 DAGEN

In de workshop van 4 dagen leer je de basistechnieken waar je de rest van de training thuis mee aan de slag gaat.

Aan bod komen onder meer:

 • Versterken en opbouwen van je innerlijke Qi;
 • Eenvoudige bewegingen voor verbetering van de Qi-stroom in het lichaam;
 • Chanting (herhalende, helende klanken) voor organen die in de Chinese Gezondheidsleer het centrum van de emoties weerspiegelen.

Bovendien krijg je van teacher Ning een persoonlijk advies.

Met deze basis ga je thuis aan de slag. Je wordt hierin ondersteund met videomateriaal van de Qigong-oefeningen. Bovendien houden we contact met elkaar in een WhatsApp-groep. Zo kun je altijd vragen stellen, kunnen we elkaar stimuleren, successen delen en het Qiveld krachtig houden.

5 MAANDELIJKSE ONLINE SESSIES

De workshop vervolgen we met 5 online-sessies op zondagmiddag met teacher Ning. In deze sessies bekrachtigen we opnieuw het gezamenlijke Qi-veld. Dit geeft verankering en brengt je opnieuw in contact met het gevoel en het enthousiasme waarmee we begonnen zijn. Bovendien is er ruimte voor vragen aan of nadere uitleg van teacher Ning en gelegenheid voor gezamenlijke oefening.

DE DOCENT: TEACHER NING LAOSHI

Teacher Ning heeft 25 jaar ervaring als Qigong-teacher en -healer. Hij werkte onder meer zes jaar in het Huaxia Zhineng Qigong Center (het beroemde medicijnloze ziekenhuis). In zijn lessen maakt hij gebruik van zijn kennis van en ervaring met verschillende Qigong-methoden. Hij heeft een diepgaand inzicht in de oorzaken van ziekte en in de wijze waarop ziekte en disbalans in lichaam en geest zijn op te lossen. Deze kennis en ervaring deelt hij graag met jou, evenals oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt. Teacher Ning geeft heldere en duidelijke uitleg en de oefeningen zijn eenvoudig, heilzaam en effectief.

VOOR WIE?

 • Voor iedereen die bereid is zelf aan zijn gezondheid te werken, zowel voor behoud als voor herstel van gezondheid.
 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
 • Voor iedereen die verandering wil brengen in beperkende overtuigingen en emotionele patronen die hem tegenhouden vrij te functioneren
 • Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten met de in deze training opgedane kennis (nog) beter te begeleiden.

praktische informatie

Datum workshop:  

donderdag 14 t/m zondag 17 november
van 10.00 – 17.00 uur

Locatie:
De Bonenrank
Koningin Emmakade 133
Den Haag
hotel suggesties

Data online sessies:

Zondag 15 december 2019
Zondag 19 januari 2020
Zondag 16 februari
Zondag 15 maart
Zondag 19 april

Van 13.00 – 14.30 uur

Jouw bijdrage: 575 euro

Deze prijs is inclusief:

 • Workshop van 4 dagen op locatie
 • Inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch.
 • 5 online lessen van 1,5 uur
 • Persoonlijk advies door teacher Ning

Early bird korting: wanneer je inschrijft èn betaalt vòòr 1 augustus 2019, krijg je 50 euro korting op bovenstaande prijs. Je betaalt dan slechts 525 euro.

Voor wie dat wil, verzorgen we direct aansluitend aan het eind van iedere workshopdag een lichte avondmaaltijd. Daarvoor vragen we een extra bijdrage van 10 euro per dag.

Voor wie wil is er de mogelijkheid om de online sessies gezamenlijk bij te wonen in Den Haag of Kalmthout (nabij Antwerpen) met daaromheen wat meer gelegenheid om uit te wisselen en van elkaar te leren, te stimuleren etc.

Aanmelden:

Bij        Qi Friends
Email   contact@qifriends.com
Tel       06 237 199 10

Graag tot ziens in de workshop!


KVK 691 838 13   *  BTW.NR. 061519832B01  *  NL29INGB 0006175973